Not known Details About www.tohumlarfidana.net

Pastörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda 25 ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

İstiridye mantarı kompostu için ana katı madde olarak en fazla kullanılan maddeler şunlardır ;

İstiridye mantarı kompostu sterilizasyon yöntemleri arasında en ucuz ve kolay olan yöntemler kimyasal madde ile sterilizasyon yöntemleridir. Kompost hammadeleri çeşitli farklı kimyasal ve karışımlarla steril hale getirilebilir.

Tavada sote yapılarak, haşlanarak, kızartılarak, kavrularak hatta ızgara yapılarak sofralara gelen istiridye mantarını hangi yöntem ile pişirirseniz pişirin hoş kokusuyla davetkâr masalar kurabilirsiniz.

Ayrıca kimyasal madde ile yapılan sterilizasyon sonrasında atık suların arıtılmadan doğaya karışması sonucunda önemli çevresel etkilere neden olurlar.

Bir işletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve Online sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu işletmenin ve alışveriş web sitesinin güvenli olduğunu ve hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını/bulunmayacağını GARANTİ ETMEZ.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Ancak hazır mantar yetiştirme kiti almayın. Bu kitler uzak doğudan gelir. Stoklandığı için bakteriler tarafından tüketilir ve işlevini kaybeder.

İstiridye mantarı miseli kg fiyatı ortalama twenty TL ile 30 TL arasında değişmektedir. Toptan alımlarda ten TL’ye dahi tohum almanız mümkündür. Eğer profesyonel olarak bu işi yapacaksanız kendi tohumlarınızı kendiniz dahi üretebilirsiniz. Bunun için taze hasat edilmiş istiridye mantarına ihtiyacınız var.

Işık alma seviyesine göre beyaz ile siyah arasında değişebilen renge sahip olan istiridye mantarı, son yıllarda mutfaklarda daha sık boy gösterdiği için özel olarak ekimi yapılan mantarlardan birisidir.

Kayın mantarı selvi mantarı, kavak mantarı gibi farklı isimleri bulunan istiridye mantarının here yetiştiriciliği evden iş yapmak ve kazanç sağlamak isteyenler arasında oldukça popülerdir.

İstiridye mantarını kullanarak nefis bir Malesü hazırlamak isterseniz; mantar sote pişirebilirsiniz.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda devlet teşvik vermekte ve eğitimler yapmaktadır. Devlet tarafından açılan kurslara gidip girişimcilik dersleri alarak siz de uygun ortamda kayın mantarı yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Her mevsimde üretimi yapılabilen istiridye mantarı, doğada yalnızca sonbaharda yetişir.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to get the most effective YouTube practical experience and our most recent capabilities. Learn more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *